Това заяви пред bTV енергийният експерт Мартин Владимиров.  Според него в

...
Това заяви пред bTV енергийният експерт Мартин Владимиров.  Според него в
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Има съмнения, че октомври сме внесли втечнен газ от Русия през Гърция

Това съобщи пред bTV енергийният специалист Мартин Владимиров. 

 

Според него в новия декрет на президента на Русия Владимир Путин няма изискване за възобновяване на доставките на природен газ. По-скоро, счита Владимиров, “Газпром ” търси метод да вземе парите си от неизпълнените контракти, само че не подсигурява доставки на синьо гориво. 

 

Енергийният специалист бе безапелационен - България не би трябвало да се стреми към нов контракт с съветския енергиен колос. 

 

По думите му съветските доставки в Европа са се сринали до 9% по отношение на глобите, само че има риск Русия да стартира да изнася повече полутечен газ в опит да ги заобиколи. 

 

  “В момента обстановката е доста положителна за природния газ в цяла Европа. Имаме рекордно цялостни газохранилища за сезона, има свръх предложение на втечнено синьо гориво. Цените потеглиха надолу, това е от основно значение за Европа да излезе от зимата с високи равнища на запълняемост на газохранилищата, тъй че да няма потребност да купува газ през лятото ”, разяснява още Владимиров. 

 

Той разяснява и одобрената през вчерашния ден цена на синьото гориво от КЕВР - 179,33 лева за мегаватчас през януари, скок с 22,7% по отношение на декември. 

 

“Цената на природния газ за крайните консуматори ще се усили, само че с доста по-малко в сравнение с се очакваше, а точно 40%. Причината за това са високите температури в цяла Европа, което понижи търсенето на газ ”, сподели Владимиров. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР